Hunger 2008 (Açlik) TR Altyazili

Hunger - Açlik (2008)

Yönetmen: Steve McQueen
Kategori: Biyografi, Dram, Savas, Tarihi, Gerilim, Politik
Senaryo:Steve McQueen, Enda Walsh
Yapimci:Sydney Pollack, Donna Gigliotti
Görüntü Yönetmeni:Sean Bobbitt
Müzik:David Holmes, Leo Abrahams
Süre:96 dk.
Oyuncular: Michael Fassbender, Liam Cunningham, Laine Megaw, Lalor Roddy, Stuart Graham, Ben Peel, Rory Mullen, Brian Milligan, Dennis Mccambridge, Paddy Jenkins, Helen Madden, Des Mcaleer, Helena Bereen, Larry Cowan, Liam Mcmahon

Filmin Konusu
Irlanda Kurtulus Örgütünün (IRA) eksi milislerinden biri olan Bobby Sands, yaklasik 100 yildir Ingiltere'ye karsi verilen "hakli" bagimsizlik mücadelesinin önemli isimlerindendir. Ancak tutuklanarak Ingiltere'de bir cezaevine gönderilir ve burada, arkadaslariyla beraber insanlik disi bir muameleye maruz birakilirlar. Artik isyan bayraklari çekilmistir ve özgürlük için mücadele hapishanede isyana dönecektir. Kullanacaklari tek materyalleri ise kendi vücutlaridir ve büyük bir isyanin ardindan, 6 hafta süren bir açlik grevi baslayacaktir.
Son derece dramatik ve etkileyici bir yapim. Cannes film festivalinde soguk rüzgarlar estiren ve toplam 15 dalda 31 tane ödüle layik görülen bu filmi izlemenizi tavsiye ediyor ve iyi seyirler diyoruz...

* * * * * * * * * * *

Ve Bugün Türkiye ve Kürdistan cezaevlerindeki yüzlerce Kürt tutsagin baslattigi dönüsümsüz-süresiz açlik grevi eylemi bugün 57'inci gününe girdi.

AKP Hükümeti tutsaklarin dile getirdigi PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldirilmasi, anadilde egitim ve savunma hakkinin taninmasi gibi Kürt sorununun barisçil çözümüne hizmet edecek taleplere kulak asmadigi için ölüm, bugün itibariyle artik an meselesi haline geldi.

AÇLIK GREVINDEKI TUTSAKLARIN TAM LISTESI #KurdishHunger4Freedoom: http://www.amednewsagency.com/aclik-g...

0 comments:

Post a Comment